O nome da dieta vén do nome do seu creador: o nutricionista francés e experto para os hábitos alimentarios de Pierre Dukan. Comezou a traballar nun novo circuíto fundamental en 1977, que se converteu nunha das dietas máis populares e eficaces do mundo hoxe.
A tecnoloxía baséase nos desenvolvementos de nutricionistas de todo o mundo e na experiencia práctica do propio Dukan. Un claro enfoque estrutural axuda a desfacerse de libras e centímetros adicionais sen información e restricións duras.

A esencia da dieta de Ducan
O feito de que chamasen a nutrición de Ducan no mundo é máis un sistema de subministración de enerxía completa que polo menos pode cumprirse con pequenas interrupcións toda a vida.
A base da nutrición son 100 produtos admisibles, 72 dos cales son a proteína principal (carne baixa de graxa, ao aire libre, ovos, todos os produtos lácteos con contido de graxa do 0%) e 28 - adicionais (diferentes tipos de especias, especias, verduras, etc. ). O cambio de proteínas e días vexetais asegura unha dieta para o corpo, xa que o peso é uniformemente sen deixar recordos desagradables como as estrías e a celulite.
Regras básicas da dieta ducan
- Beba polo menos 2 litros de líquido ao día (aquí podes incluír té, café, ancho e delicias de herbas);
- Cociñar comida sen engadir graxa e maionesa;
- Podes usar todos os métodos de tratamento térmico.
- Reducir o consumo de sal, pero diversificar os alimentos con especias e salsas, baseadas en alimentos admisibles;
- Asegúrese de consumir unha parte diaria de Bran.
- Non esquezas os exercicios diarios e vaias.
É importante engadir unha a estas regras: independentemente da presenza de enfermidades crónicas, paga a pena aconsellar co seu médico participante. Só despois do exame e nomeamento dun complexo de vitaminas, podes comezar a cumprir todas as condicións desta dieta.
Vantaxes
- Os resultados son visibles na primeira semana (momento importante de motivación);
- Os produtos proteicos poden comer sen restricións e sen calcular calorías;
- Podes crear un rico menú dos 100 produtos naturais aprobados.
- a presenza de moitas receitas en acceso gratuíto (incluíndo receitas de sobremesa);
- Despois de perder peso, o peso é fácil de manter no transcurso da vida.
Defectos
- É necesario observar claramente todas as regras e requisitos, se non, o efecto esperado non será.
- longa duración;
- É necesario tomar un complexo de vitaminas, se non, os problemas de uñas e o pelo son posibles debido á prohibición da froita nas dúas primeiras fases.
- Está prohibido todo tipo de alcol.
Fases de dieta Ducan
En xeral, a dieta consta de catro niveis: ataque, cambio, fixación e estabilización. Os dous primeiros teñen como obxectivo conseguir o peso adecuado e este último - á adicción do corpo a el.

Fase "ataque"
Esta fase é a máis curta, pero durante o ataque os primeiros quilogramos e o corpo convértese en perda de peso.
A duración do nivel depende de cantos quilogramos teñas que perder durante toda a dieta. Se o sobrepeso ten ata 5 kg, podes limitarte a dous días do ataque. Se tes 5-10 cinco, tes que adherirse a unha dieta de ataque bastante estreita durante 7-10 días.
A lista de produtos admisibles para a primeira etapa comprende 72 artigos que se poden comer en moitos e en todas as combinacións. Isto inclúe tipos magros de carne (coellos, polo, tenreira, carne), ovos, peixe, leite con baixo consumo de enerxía, mar e distancia.
3 razóns para apostar por proteínas:
- Saturan rapidamente;
- É necesario máis calorías para absorber a proteína que a ruptura de hidratos de carbono e graxas.
- A comida de proteínas permítelle queimar a masa de graxa sen destrución muscular.
Durante o ataque, pode diversificar a dieta con mostaza sen azucre, herbas picantes, cebolas, edulcorantes sintéticos, cacao con baixo contido de graxa, cubos de cervexa e unha roda lixeira. Pero non debes confiar nestes produtos, só un pouco "refrescado" a dieta para non evitar a aceleración do metabolismo.
Todos os días debes comer 1, 5 culleres de sopa de avea e dar un paseo de 20 minutos cun paso curto. Por suposto, ninguén prohibe cargas anaerobias máis longas.
Fase "cambio"
Se o metabolismo recibiu un impulso en forma de ataque, ten que manter a tendencia á perda de peso. Isto está dispoñible para un cambio. Ata o final desta fase obterás o teu peso perfecto, que se pode calcular na calculadora.
A cuestión é que durante 15-160 días (dependendo de cantos quilogramos tes que perder), tes que cambiar os días de proteínas (CB) e a proteína vexetais (BO) -set 1/1, 3/3 ou 5/5.
A dieta de días puramente proteicos repite completamente o menú de ataque, pero no caso de vexetacións proteicas, ten que diversificar a comida con 28 tipos de produtos vexetais, a partir dos cales son legumes, cenoria, remolacha, espinacas, repolo, cabaza e fungos. Só están prohibidos as patacas, o millo, os aguacates, os chícharos e as aceitunas (aceitunas).
Como antes, o tamaño da parte non é limitado, como é o tempo de consumo de alimentos. Non debes pasar fame e durmir aínda máis, se non, o corpo comeza a procesar o tecido muscular en lugar de queimar graxa.
Durante o cambio, a parte diaria da industria aumenta ata 2 culleres de sopa. l. , e os exercicios físicos deberían levar polo menos media hora.

Fase "consolidación"
Ao comezo da terceira etapa, o peso debería normalizarse de novo, pero a dieta de Ducan só chega ao ecuador. O certo é que o corpo debería acostumarse ao novo estado e non comeza a aumentar a capa de graxa "para un día de choiva".
Para iso, debes cumprir algúns cambios durante 10 días por cada quilogramo emitido. Ademais, permítense 1 froitos pequenos ou unha cunca de bagas e 50 gramos de queixo ata un 40% de contido de graxa para comer 1 froitos pequenos para os días de BOS e CHB todos os días. Tamén é necesario dividir a consolidación en dúas partes e unha vez por semana na primeira e dúas veces por semana durante as segundas partes, de xeito que incluso unha parte de produtos que conteñen forza e unha comida é posible chamada "fest". Durante o "festival" podes comer todos os pratos, incluídos doces, comida rápida e produtos prohibidos.
O estándar obrigatorio do farelo é de 2, 5 culleres de sopa. l. Actividade diaria e física - polo menos 30 minutos.
Fase "estabilización"
Esta fase da dieta de Ducan debería durar ata o final da vida. Non proporciona restricións de alimentos estritos, senón que describe algunhas regras.
En primeiro lugar, ninguén quita un esforzo físico obrigatorio, unha parte diaria de farelo (3 culleres de sopa) e bebida activa.
En segundo lugar, a nutrición de proteínas exclusiva está permitida o xoves. Isto non significa que teñas que comer demasiado con graxa e doce e doce nos días restantes, pero unha vez por semana debes organizar un día de xaxún "dereito" para ti.
Ataque de menú en fase da dieta Ducan para todos os días
Almorzo | Cea | Tarde Snack | Cea | |
---|---|---|---|---|
Luns 1º día | Omlet de dous ovos (2 proteínas + 1 amarelo) e leite 1, 5% de contido de graxa | 2 gando schnitzel, ao vapor | Skimjogur de 200 g con Kleie | A metade do polo |
Martes 2º día | 2 anacos de xamón de polo ou pavo e 1 ovo cocido | A metade restante do peito de polo permaneceu onte | 1 vaso de kefir con farelo | 200 g de peixe de forno |
Mércores 3º día | Skimjogur de 200 g con Kleie | 2 Schnitzel de polo | 1 cunca de fermentación | 2 ovos cocidos e 200 g de queixo cottage skim |
Xoves 4 do día | 100 g de queixo de tofu ou outro queixo cun contido gordo non superior ao 4% | 2 anacos de xamón e 1 ovo cocido | Skimjogur de 200 g con Kleie | Bisté de carne de grella ou carne feita de carne de pavo |
Venres 5 de día | Dous ovos | 2 gando Schnitzel | 1 cunca de kefir ou brans fermentados | A metade do peito de polo |
Sábado 6 día | 150 g queixo barato | 200 g de carne cocida ou ao vapor | 200 g de iogur máis barato con Kleie | Peixe ou vapor no forno no forno |
Domingo, 7º día | 100 g de queixo de tofu ou outro queixo cun contido gordo non superior ao 4% | 2 patas de polo cocidas no forno sen pel | 1 cunca de brans fermentados | Valjatina Steak (tenreira) |
Almorzo | Cea | Tarde Snack | Cea | |
---|---|---|---|---|
Luns 1º día | Queixo de cabana, bebida quente (té, cacao ou café) | Iogur de vapor | Kefir (baixo -graxa) con rama de avea | Omle de dous ovos, bebida quente |
Martes 2º día | 2 ovos cocidos, ensalada de verduras aderezadas 1 tl. Aceite de oliva, café | Sopa de polo con verdes | Iogur sen aditivos, bolo de queixo de cabana | Ensalada de mariscos e verduras, bebida cálida |
Mércores 3º día | Camiño de queixo con salsa de leite e vainilla, té | Sopa de peixe | Kefir de graxa baixa con rama de avea | Vapor de filete de polo, queixo crema, té |
Xoves 4 do día | Ovitle de Wachteleier, ensalada de verduras, café | Puré de sopa rqual con ovo e eneldo | Queixo de cabana ou iogur | Polo de vapor de polo, guiso feito de verduras, té |
Venres 5 de día | 2 anacos de xamón de polo, café | Polo cocido con salsa de iogur, fermentado ou leite | Queixo pequeno, té | Bolas de carne cocidas no forno, bebida quente |
Sábado 6 día | Queixo da casa con pementa verde e negra, té ou café | Sopa de marisco lixeiro, verduras frescas e peixes en conserva (sen aceite) | O tofu de queixo, iogur | Chuletas de berenxena, franxas con salmón salgado débil, ensalada de verduras |
Domingo, 7º día | Nadar de queixo de cota de baixo contido con salsa de iogur, té ou café | Filleto de polo cocido, té | Kefir ou cinza | Ovo cocido, queixo cottage |
Almorzo | Cea | Tarde Snack | Cea | |
---|---|---|---|---|
Luns 1º día | Camiño de queixo con salsa de baga, café sen azucre | Oído do peixe mariño, pan de pan integral con farelo | Unha pera ou mazá | Cazola de verduras, peixe cocido, té verde |
Martes 2º día | Porridez de avea con leite desnatado, bebida de café | Macaron feito de variedades sólidas sólidas, un anaco de queixo | Schnitzel de polo cocido, ensalada de verduras | Cheesecake, kefir de vidro con farelo |
Mércores 3º día | Omle con xamón baixo graxa, tortilla de pan con farelo, café con leite | Verduras -borsch, peito de polo (no forno), un anaco de charlotte con mazás, té | Bagas ou froitas (non máis de 200 g) | Fundado en queixo cottage, iogur de iogur barato |
Xoves 4 do día | Cheesecake, mazá ao forno, té verde | Sopa de chícharos, guisado de carne de porco e verduras con baixa graxa, café | Ensalada mimosa con salsa lixeira, filete de salmón ao forno | Kefir con farelo |
Venres 5 de día | Queixo da casa con iogur, té verde | Pancake de Bran, café | Omlet de dous ovos | Peixe cocido, bebida cálida |
Sábado 6 día | Arroz cocido, patinadores de polo de vapor, cacao | Borsch, filloas de calabacín, té | Ensalada de mariscos, Kingy Kefir con Bran | Limón suficiente, té de herbas |
Domingo, 7º día | Bolo de queixo de salsa de arándano, café negro | Caldo de polo con ovo, pan de gran integral, bebida quente | Sopa de cogomelos | Kefir ou iogur con farelo |
Almorzo | Cea | Tarde Snack | Cea | |
---|---|---|---|---|
Luns 1º día | Queixo de casa libre, pan de gran integral, café con leite | Caldo de polo con fideos sólidos de trigo, chuletas de polo de vapor | Cheesecake con mazás, kefir cunha industria | Peixe cocido con verduras e queixo |
Martes 2º día | Omle feito de dous ovos e tomates, té | Sopa de puré de cogomelos con herbas, pan (gran) | Filloas con queixo cottage e salsa de froita, kefir con farelo | Ensalada de marisco, té de herbas |
Mércores 3º día | fariña de avea | Borsch con herbas, peito de polo cocido, ensalada grega, té | Xeo ou peza de bolo | Tufftel con arroz feito de carne de tenreira, kefir con farelo |
Xoves 4 do día | Cazola de queixo cottage, café con leite | Ensina aos profesores que están preparados para unha parella | Kefir con farelo | Galiñas de vapor, té de herbas, té de herbas |
Venres 5 de día | Ovos con verduras, queixo, té | Sopa de repolo Kohl, bichos de polo, froitas | Cumprido con queixo cottaña, kefir con farelo | Peixe branco con verduras, té de xenxibre |
Sábado 6 día | Queixo da casa con puré de mazá, café | Sopa de puré de verduras, schnitzel de polo de vapor, pan integral | Filloas feitas de calabacín, kefir con farelo | Ensalada de marisco |
Domingo, 7º día | Bolo de cunca de chocolate, queixo, té verde | Sopa de polo con ovo e verduras, pan integral | Cheesecake, kefir con farelo | Cazola de peixe, ensalada de apio, té |